Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, παρευρέθηκε στην πρώτη προσυνεδριακή συζήτηση.

Τη συζήτηση που έλαβε χώρα στο Αιγάλεω, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» συντόνισε ο Αναστάσιος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας και τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στις μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Έγινε λόγος για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εκπαίδευση, όπως για την εισαγωγή του μαθήματος των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, τα νέα γνωστικά αντικείμενα στο δημοτικό, τα 166 νέα προγράμματα σπουδών, τον διπλασιασμό των προτύπων και πειραματικών σχολείων αλλά και για την ανταπόκριση όλων των βαθμίδων στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Επιπλέον, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μίλησε για τις παρεμβάσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση με την βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού, τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων, την ίδρυση προτύπων ΕΠΑΛ, πειραματικών και θεματικών ΙΕΚ και για τα προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.

Τέλος, έγινε αναφορά στην κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια και στην μεταρρύθμιση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας. 

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμερίζοντας το πολιτικό κόστος αντιμετώπισαν παθογένειες δεκαετιών κάνοντας πράξη τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Κεντρικοί συμμετέχοντες στην πρώτη προσυνεδριακή συζήτηση:

• Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων

• Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής ΝΔ 

• Παύλος Μαρινάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

• Κατερίνα Κορωνιά, Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ