Ο πρωθυπουργός δήλωσε για τη σύνοδο κορυφής όπου βρίσκεται: «Καταφέραμε και προωθήσαμε πολύ σημαντικές αποφάσεις, όπως την λεγόμενη Διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία ήταν καθοριστική στο να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψη για την ασφάλεια στη ευρύτερη Ευρώπη. Μια αντίληψη όχι αντιπαραθετική αλλά συνεργατική, μεταξύ, όχι μόνο των Ευρωπαίων, αλλά και των παικτών της ευρύτερης περιοχής».

Η σημασία του ΟΑΣΕ, στην «τρόικα» του οποίου συμμετέχει η Ελλάδα, φαίνεται και στις εξελίξεις στο ΝΑΤΟ. Η Διαδικασία της Κέρκυρας, την οποία η Ελλάδα ξεκίνησε κατά την προεδρία της,  «οδήγησε στην απόφαση του ΝΑΤΟ, για αναβάθμιση των σχέσεών του με την Ρωσία, μια απόφαση πολύ σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών τόσων χωρών» τόνισε.

Στις διμερείς σχέσεις μας με το Καζακστάν αναφέρθηκε: «Παράλληλα όπως πάντα μπορούμε και προωθούμε τις διμερείς μας σχέσεις και σε αυτήν την περίπτωση σε μια περιοχή που ήταν ξεχασμένη για την Ελλάδα. Αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη χώρα μας διότι είναι κόμβος στον ενεργειακό χάρτη της υφηλίου και βεβαίως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για συνεργασίες, ενώ υπάρχουν και ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί».

Επίσης ο Γ.Παπανδρέου ανέφερε τη δυνατότητα συνεργασίας στις κατασκευές, την μεταποίηση στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό.

«Το αποτέλεσμα είναι θετικό και επιτρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον των σχέσεών μας», κατέληξε.