Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης συζήτησε με την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού – ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου στο χώρο του τουρισμού.

Αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, ώστε από κοινού να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξεργασίας ανηλίκων.

Συζητήθηκε η δυνατότητα προώθησης των μηνυμάτων πρόληψης του φαινομένου  μέσα από δράσεις προβολής του ελληνικού τουρισμού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν μικροί και μεγάλοι πριν από την έναρξη των θερινών τους διακοπών.

Η Βουλευτής ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου για την ευαισθησία της και τις χρήσιμες προτάσεις της για την προστασία των παιδιών.

Η διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ακόμα ισχυρότερο πλαίσιο για την παιδική προστασία.