Και τυπικά πλέον, αφού ολοκληρώθηκε η επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Δήμο της Γλυφάδας, νέος Δήμαρχος της περιοχής αναδείχθηκε ο Κώστας Κόκκορης. «Ξέρετε, επρόκειτο για μια δύσκολη εκλογική μάχη αν κρίνουμε από το πολιτικό μέγεθος που είχα να αντιμετωπίσω. Δεν είναι απλό ο γιος ενός εν ενεργεία τσοπάνη από το Βαλτέτσι Αρκαδίας να κερδίσει τον υιό του Γιάννη Βαρβιστιώτη» μας λέει ο νέος Δήμαρχος της περιοχής.

Θέλοντας να κρατήσει χαμηλά πάντως τους τόνους , ο ίδιος δεν δείχνει να έχει έπαρση. Απλά περιορίζεται στο να θυμίσει κάτι που πολλοί πολιτικοί της κεντρικής σκηνής ξεχνάνε. «Λογικό ήτανε ο κ. Βαρβιτσιώτης να χάσει.

Εμένα στη Γλυφάδα με ήξεραν εδώ και χρόνια ακόμα και οι πέτρες. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ερχότανε μόνο στη γιορτή του πολιούχου αγίου μας, του Αγ. Κωνσταντίνου ενώ δεν συμμετείχε στα προβλήματα όπως για παράδειγμα αυτό της παραλιακής.

Γιατί λοιπόν τώρα να πιστέψει ο πολίτης πως κάτι άλλαξε. Και είναι λογικό. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει να διαχειριστεί μια τεράστια εκλογική περιφέρεια όπως η Β’ Αθήνας. Σε δύο μήνες που να γνωρίσει τι συμβαίνει στη Γλυφάδα»;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κόκκορης εκτιμά πως οι τοπικές εκλογές είχαν κι άλλα μηνύματα προς το πολιτικό δυναμικό της χώρας.

«Ο κόσμος εξέφρασε την αηδία του. Τα μεγάλα τζάκια τον κούρασαν. Τον απογοήτευσαν. Ο κόσμος λοιπόν θέλει ελπίδα και ουσιαστική βοήθεια στα καθημερινά του προβλήματα.

Δεν νομίζω πως στο πρόσωπο του κ. Βαρβιτσιώτη θα έβλεπε και τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός πως στον β’ γύρο δημοσίως με στήριξαν δύο γνωστά στελέχη της τοπικής ΝΔ. Οι κ.κ. Λανδράκης (που είχε διατελέσει και Δήμαρχος της πόλης) και Παπαδόπουλος. Δυστυχώς ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν έπεισε τους δημότες για τους σκοπούς του» καταλήγει ο νέος Δήμαρχος.