Η κυβέρνηση είναι πιο κοντά στη συμφωνία, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθώνιου, άρα είμαστε πάρα πολύ κοντά στον τερματισμό, είναι όμως και το πιο δύσκολο χιλιόμετρο».

«Οι δανειστές χρησιμοποιούν και τον παράγοντα χρόνο που τελειώνει και τον παράγοντα ρευστότητας ως διαπραγματευτικά όπλα υπέρ τους, για τη βελτίωση των θέσεών τους. Επομένως, αυτοί είναι που εξωθούν τη διαπραγμάτευση στα τελικά όρια, ακριβώς, γιατί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν ενδεχομένως να προωθήσουν πιο αποτελεσματικά τις απόψεις τους», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον Real FM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «από τη στιγμή που οι βασικοί πολιτικοί “παίκτες” στην Ευρώπη, η κυρία Μέρκελ, ο κύριος Γιούνκερ, είναι δύο από αυτούς που θέλουν να έχουμε συμφωνία τόσο πολύ όσο θέλουμε και εμείς, δεν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν η ευρωζώνη, θα έχουμε συμφωνία και σύντομα».

«Δεν θα έχουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία, θα έχουμε μια συμφωνία καλύτερη από αυτήν που θα πετύχαινε η προηγούμενη κυβέρνηση, ακριβώς γιατί εμείς δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε συμφωνία και το ξέρει η άλλη πλευρά», συμπλήρωσε.

«Κόβουμε σάρκες», υποστήριξε μεταξύ άλλων, «έχουμε φτάσει στο κόκαλο. Τους δημοσίους υπαλλήλους δεν τους έχουμε για να παίρνουνε μισθούς οι ίδιοι, τους έχουμε, για να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες: Παιδεία, Υγεία. Και είναι ακριβώς εκείνοι οι τομείς που αυτήν την στιγμή υποφέρουν. Εκεί θέλουμε να στρέψουμε την προσοχή μας».