«Οι διαπραγματεύσεις που κάνουμε είναι γιατί δεν θέλουμε να παραδοθούμε και θέλουμε μία συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμα μας που θα κρατήσει όρθια τη χώρα και το λαό να ξεφύγει από την κρίση» τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης στην ολομέλεια της Βουλής, επαναφέροντας τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η κυβέρνηση.

«Οι συζητήσεις είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο με τη ρωσική πλευρά και θα μπορούσα να πω ότι είναι στην τελική ευθεία. Ο αγωγός θα συμβάλει ώστε η Ελλάδα να αναχθεί σε ενεργειακό κόμβο, σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη με φθηνές τιμές στο φυσικό αέριο και δημοσιονομικά οφέλη. Είναι εθνικά επωφελής και για το δημόσιο και για το λαϊκό συμφέρον» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι μονομερώς αποδεχθήκαμε τον ρωσικό αγωγό».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Λαφαζάνης διέψευσε ότι «τράβηξαν το αυτί της ελληνικής κυβέρνησης», παραδεχόμενος ωστόσο ότι έχουν ενοχληθεί «ευρωπαϊκοί και υπερατλαντικοί κύκλοι». Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν θα καθορίσει την στάση της με βάση τις αντιδράσεις αυτές.