Πολιτικά γενέθλια σήμερα για την νέα ΝΔ του Α.Σαμαρά. Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο στις εσωκομματικές εκλογές ο Α.Σαμαράς πλειοψηφεί της Ντόρας Μπακογιάννη ανατρέποντας  αναλύσεις, προβλέψεις, δημοσκοπήσεις και σενάρια που ήθελαν την Ντόρα να έχει το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Κ. Καραμανλή.

Τα όσα ακολούθησαν δεν ήταν έκπληξη για την ΝΔ , ας μη ξεχνάμε ότι μπορεί να διαγράφηκε θορυβωδώς η κ.Μπακογιάννη αλλά και ο Κ. Καραμανλής είχε διαγράψει ακόμα και τον Γ. Σουφλιά… Στον ένα χρόνο ο Α.Σαμαράς ομολογουμένως κατάφερε να ανορθώσει το χαμένο κύρος της ΝΔ και να κατευνάσει την πίκρα των 10 μονάδων  της διαφοράς στις εκλογές του 2009.

Το ερώτημα  και μέσα στους κόλπους της ΝΔ είναι αν η τακτική Σαμαρά  η ακραία αντιμνημονιακή  πολιτική τα στεγανά στον κομματικό μηχανισμό οι απόλυτες πολιτικές θέσεις, μπορούν να εκτινάξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ποσοστά εξουσίας ή θα το καθηλώσουν σε μια «δυναμική αντιπολίτευση».

Όχι ότι τα πράγματα για τον Α. Σαμαρά είναι ρόδινα στο εσωτερικό του κόμματος του. Οι Ντορικοί και η δημιουργία κόμματος από την κ. Μπακογιάννη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι Καραμανλικοί παραμένουν πάντα με το όπλο παρά πόδας, οι δύο αντιπρόεδροι είναι εμφανώς αλλού σε άλλες πολιτικές και άλλες αντιλήψεις  και μια σειρά στελεχών κάνει λευκή απεργία έχοντας, άλλοι την αίσθηση κι άλλοι την βεβαιότητα, ότι η Ρηγίλλης κυβερνάται από ένα κλειστό πυρήνα παλαιών φίλων και στελεχών του Α.Σαμαρά.

Η  συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ την περασμένη Παρασκευή ηρέμησε προς το παρόν τα πνεύματα αλλά μόνο προς το παρόν…