«Αυτά που λέει ο καλεσμένος σας δεν έχουν καμία σχέση με διαταγές του ΥΠΕΘΑ αλίμονο αν διατάσσω και για τον Επιτάφιο» έγραψε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στον λογαριασμό του στο twitter, απαντώντας σε αποστροφή του επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρου Θεοδωράκη στη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Στον Ενικό».

Αναφερόμενος στους Ανεξάρητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο ο κ. Θεοδωράκης στα πλαίσια της συνέντευξής του είχε αναφέρει: «Ακροδεξιό κόμμα οι ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις. Γι αυτό δεν τον ήθελαν στην κυβέρνηση οι ευρωπαίοι. Δεν υπήρχε συμπάθεια σε εμένα αλλά αντιπάθεια σε εκείνον. Έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα. Στη Θράκη υπάρχει ένα αμιγώς Μουσουλμανικό χωριό, ο Εχίνος . Την Μ. Παρασκευή μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από διάφορες περιοχές, και ο κ. Καμμένος έστειλε και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και μια μπάντα, πήραν τον επιτάφιο από μια εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωρίο και κάνανε την περιφορά –για πρώτη φορά- μέσα στο χωριό. Αυτό είναι επικίνδυνη πολιτική. Τι προσπαθείς να κανείς; Προσπαθείς να ανάψεις ένα σπίρτο σε μια μπαρουταποθήκη. Το είχα πει και στον κ. Τσίπρα πως είναι επικίνδυνες οι δηλώσεις του Καμμένου στην Κύπρο».

Εκτός από αυτή την απάντηση μάλιστα ο κ. Καμμένος στη συνέχεια αναδημοσίευσε φωτογραφία της παρέλασης του 2014, επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου με το δεικτικό σχόλιο «2014. Με ΥΠΕΑ Αβραμόπουλο. Α, τι βλέπω φαντάροι είναι αυτοί που κρατάνε τον επιτάφιο;;».

Μάλιστα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και άλλα σημεία της συνέντευξης του επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Για τη σχέση του με τον κ. Σημίτη ανάρτησε μια παλιά φωτογραφία με το παρακάτω σχόλιο