Την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά αποφασίσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση που αφορά το επονομαζόμενο «περούκα -gate» που έλαβε χώρα το 2016 στη Νέα Υόρκη, με ψήφους 175 υπέρ έναντι 101 κατά, ενώ υπήρξε και ένα «παρών».

Η υπόθεση αφορά τη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Θάνος Δημάδης, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Τι είπε ο πρώην υπουργός

Όπως είπε ο κ. Νίκος Παππάς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τουλάχιστον 40 έδρες, σημειώνοντας: «Να προσέχετε για το προηγούμενο που διαμορφώνετε με την ψήφο σας. Δεν είναι σταθερές και αέναες οι πλειοψηφίες. Να το έχετε στον νου σας. Αλλά θα σας έλεγα ότι οι εμπνευστές και αυτουργοί τέτοιων πρακτικών όταν παίρνουν σήμα ότι γίνονται ανεκτές θα τις συνεχίσουν και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη αλλά και τη δική σας».

Θυμίζουμε ότι προ ημερών στην Επιτροπή Δεοντολογίας υπέρ της άρσης ασυλίας είχαν ταχθεί η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση είχε επιλέξει «παρών».