Τη βεβαιότητά του ότι οι στόχοι μας υλοποιούνται και με βάση αυτούς θα εκταμιευτεί σε λίγο η τρίτη δόση του δανείου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα ερωτηθείς για το τεράστιο νομοθετικό έργο που πρέπει να γίνει πριν την εκταμίευση της τέταρτης δόσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην προτροπή του πρωθυπουργού να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες και πρόσθεσε ότι γίνεται ιεράρχηση της νομοθετικής διαδικασίας και ότι η διαδικασία θα βρεθεί.

«Η πολιτική απόφαση και βούληση υπάρχει και από τη στιγμή που έχουμε λάβει τις αποφάσεις μας υπάρχει και χρόνος για να διεκπεραιωθούν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος είναι επαρκής όταν υπάρχει βούληση και μάλιστα με μια επίσπευση που θα φέρει και το αποτέλεσμα που ζητάμε».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε αξιοσημείωτο το γεγονός ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός παραγωγής νομοθετικού έργου που κάνει τις μεγάλες ανατροπές και αλλαγές και μάλιστα μέσα σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και υπενθύμισε ότι κατατίθενται νομοσχέδια μέσα από σύνθετες διαδικασίες διαβούλευση που καλύπτουν ζητήματα δεκαετιών και μάλιστα με συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «συντονισμός υπάρχει στην κυβέρνηση» και ότι «συντονιστής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Επεσήμανε ακόμη ότι «με νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί, υπάρχει υπάλληλος του κάθε υπουργείου – και όχι του υπουργείου Οικονομικών – ο οποίος με έναν ρόλο επικουρικό σε σχέση με τα οικονομικά τουλάχιστον του κάθε υπουργείου, συντελεί ώστε κάθε υπουργείο να γίνει πιο αποδοτικό».

Ερωτηθείς εάν ολοκληρώθηκε η αποστολή της λίστας με τις προτεραιότητες του κάθε υπουργείου προς τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η προθεσμία δεν έχει λήξει, όλοι δε οι υπουργοί θα ανταποκριθούν.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης αυτής έχουν αποδείξει ότι εργάζονται σκληρά και ανέφερε ότι εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση, «αυτό μπορεί να οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες».

«Βούληση από όλους τους υπουργούς υπάρχει και είναι δεδομένη και θα αποδειχτεί με το έργο που παράγουμε όλοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο», πρόσθεσε.