«Σας ενημερώνω ότι όλοι όσοι απουσιάζουν είναι δικαιολογημένοι», ήταν η φράση του Κώστα Τασούλα πριν καλέσει τον Αντώνη Σαμαρά στο βήμα της ΚΟ.

Επιχείρησε έτσι να κλείσει κάθε συζήτηση για τους απόντες και το μήνυμα της κάθε απουσίας, πράγμα που αποδεικνύει σε πόσο τεταμένο κλίμα έγινε η κρίσιμη αυτή συνεδρίαση.

Πάντως η έτερη βαρυσήμαντη πρωτοβουλία που ανέλαβε σήμερα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, να «απομακρύνει» δηλαδή τους εκπροσώπους του τύπου «ώστε οι βουλευτές να μιλήσουν πιο ελεύθερα και με μεγαλύτερη άνεση», κρίνεται μάλλον αποτυχημένη.

Η εξήγηση που επιχείρησε να δώσει, ότι, δηλαδή, επρόκειτο για «οικογενειακή διαδικασία», μάλλον εξαγρίωσε παρά έπεισε τους δημοσιογράφους.

Κατόπιν τούτου ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι η απόφαση ήταν δική του και πως δεν είχε καμία ανάμειξη ούτε ο πρόεδρος του κόμματος, ούτε ο εκπρόσωπος τύπου. «Δεν συνομίλησα με βουλευτές, αλλά πιστεύω ότι έτσι θα ήταν πιο ελεύθεροι για να πουν τις απόψεις τους», σχολίασε.

Κι επέμεινε στη στάση του, ακόμα κι όταν δημοσιογράφοι τον προειδοποίησαν για τον κίνδυνο να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενά τους λόγω του «σπασμένου τηλεφώνου».