Κάλεσμα να δοθεί «μία ακόμα πνοή ανανέωσης στον κομματικό μας κορμό εκλέγοντας στη θέση του γραμματέα της Π.Ε. έναν νέο, δυναμικό άνθρωπο, τον Παύλο Μαρινάκη», απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγο αργότερα, η εκλογή του κ. Μαρινάκη στη θέση του Γραμματέα επικυρώθηκε από τα μέλη του κομματικού οργάνου. «Αποτελεί τεράστια τιμή και ευθύνη αυτή η θέση», σημείωσε ο ίδιος.

Παύλος Μαρινάκης

Επισημαίνεται πως το 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος ήταν προγραμματισμένο για το Παρασκευοσαββατοκύριακο αλλά όπως εκτιμήθηκε, η διεξαγωγή του θα έστελνε λάθος μήνυμα εν μέσω της επέλασης της πανδημίας.

Οι κομματικές διαδικασίες, όμως, δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν και ειδικά η εκλογή νέου γραμματέα του κόμματος από την Πολιτική Επιτροπή. Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ήθελε να ανανεώσει πάση θυσία τον εσωκομματικό μηχανισμό ενόψει και της νέας χρονιάς που θα είναι αμιγώς προεκλογική, όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα το Newsbeast.

O Παύλος Μαρινάκης είναι ο νεότερος Γραμματέας στην ιστορία του κόμματος, αφού είναι μόλις 33 ετών. Ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, το προηγούμενο διάστημα, κατάφερε να την κάνει πιο εξωστρεφή με όχι μόνο πολιτικές αλλά και κοινωνικές δράσεις.