«Κυβερνητικός τυφώνας» με σημαντικές αλλαγές σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ πλήττει από σήμερα την κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε την Πέμπτη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αποφάσισε μια σειρά δομικών αλλαγών μεταξύ των οποίων τη διάλυση της Αγροφυλακής και η μετάταξη των υπαλλήλων της σε δασικές υπηρεσίες, τη συγκρότηση υπηρεσιακού συμβουλίου, που θα μελετήσει σε βάθος πόσους υπαλλήλους έχει ανάγκη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η μετάβαση των 5.416 εποχικών πυροσβεστών σε καθεστώς πενταετούς θητείας.

Οι τελευταίοι θα φέρουν την επωνυμία Επικουρικοί Πυροσβέστες, και θα αντικαταστήσουν τους περίφημους οκταμηνίτες συμβασιούχους.

προς πώληση αεροδρόμια με ενδιαφέρον από Ρωσία και Κατάρ

Όμως η κυβέρνηση στις δομικές αλλαγές που προωθεί δεν μένει μόνο εδώ. Κι αυτό διότι στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε η μελέτη ομαδοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα εξεταστεί η παραχώρηση χρήσης ορισμένων από αυτά σε ιδιώτες.

Πρόκειται για μια διαδικασία που παραπέμπει σε fust truck και για πρώτη φορά παραχωρεί δημόσιες περιουσίες τέτοιου χαρακτήρα σε ιδιωτικά συμφέροντα ανοίγοντας έναν ευρύ κύκλο συζητήσεων κι επαφών. Ήδη πηγές του newsbeast.gr αναφέρονται επίσης σε αραβικό αλλά και ρωσικό ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επενδύσεις το οποίο έχει προετοιμάσει ο Χάρης Παμπούκης.

Τέθηκε και θέμα συγκοινωνιών

Εκτός των άλλων, συζητήθηκε η άμεση αναδιάρθρωση του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, όπως σχετικά είχε υποσχεθεί ο υπουργός Μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και δικτύων κ. Ρέππας ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προέβη σε πλήρη ενημέρωση για την πορεία της οικονομίας, ενώ έθεσε και τους προς επίτευξη στόχους του κάθε υπουργείου για το επόμενο τρίμηνο.