«Κλείσαμε ένα δύσκολο κύκλο, με επιτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός, στην εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι «το 2011 είναι η χρονιά των μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Ο κ. Παπανδρέου, μάλιστα, προειδοποίησε τους υπουργούς του ότι οι επικείμενες αλλαγές απαιτούν συγκρούσεις και θα συναντήσουν αντιστάσεις και γι’ αυτό εξέφρασε την επιθυμία του να υπάρξουν «ευρύτερες συναινέσεις».

Επανέλαβε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. «Ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Γι’ αυτό, εκτός από τη βελτίωση των δημοσιονομικών μας, το προηγούμενο διάστημα, προχωρήσαμε σε σημαντικές αλλαγές. Και οι αλλαγές αυτές αφορούν από το νοικοκύρεμα, μέχρι και στην εμπέδωση του αισθήματος Δικαίου, αλλά αφορούν και σε ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, παραγωγικής, δημιουργικής, καινοτόμου, ποιοτικής, ανταγωνιστικής», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι υπήρξε μια υστέρηση στα έσοδα και πως οι στόχοι του 2010 πιάνονται χάρη στις περικοπές δαπανών, γεγονός που, όπως είπε, σημαίνει πως πρέπει να υπάρξει εγρήγορση και πολλή δουλειά.
Επισήμανε, τέλος, ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. το Δεκέμβριο είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πως θα επαναλάβει την πρότασή του για τη δημιουργία ευρωομολόγου.