«Δεν τίθεται το δίλημμα στρατόπεδα κράτησης ή Ομόνοια, το θέμα είναι νομιμότητα ή παρανομία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου αναφερόμενη στην αποσυμφόρηση των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», η κ. Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση πως δεν έφτιαξε ούτε μια θέση σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας παρά μόνον συσσώρευσε όλο τον κόσμο στα Κέντρα Κράτησης χωρίς μάλιστα να εξασφαλίσει στοιχειώδεις συνθήκες κράτησης τους.

Όπως είπε, στόχος του υπουργείου είναι να καταγράψει πόσοι είναι οι μετανάστες που κινούνται στον ελληνικό χώρο λέγοντας πως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 200 χιλιάδες. «Ποιοι είναι, πού μένουν, θέλουμε να τους καταγράψουμε» σημείωσε, λέγοντας πως αμέσως μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες ανάλογα με την περίπτωση του καθενός.

«Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα απλό ζήτημα να πούμε έξω οι μετανάστες-μέσα οι μετανάστες. Πρέπει να είμαστε λογικοί άνθρωποι, να καταλαβαίνουμε πως έχει πολλές παραμέτρους», επισήμανε η κ. Χριστοδουλοπούλου.