«Καλό φίλο της Ελλάδας» αποκάλεσε τον Μάρτιν Σουλτς ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι συζητήθηκε η ανεργία και οι πρωτοβουλίες για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση και την ελπίδα ότι θα λυθούν οι παρερμηνείες μεταξύ των εταίρων και θα βρεθεί λύση όπως έγινε την 20η Φεβρουαρίου στο Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «παραγωγική συζήτηση» και τόνισε ότι «θέλω να πω με ειλικρίνεια ότι το 90% του χρόνου μου το αφιέρωσα στη συζήτηση με τους εταίρους και τον συμβιβασμό, τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το μέλλον».

Είπε ότι πρέπει να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να στείλουμε μήνυμα ελπίδας «όχι μόνο υποχρεώσεις, υποχρεώσεις, υποχρεώσεις και εφαρμογή, εφαρμογή, εφαρμογή. Το μήνυμα που πρέπει να δώσει η Ευρώπη είναι βοήθεια και αλληλεγγύη.

Είπε ότι οι παρερμηνείες με τους Ευρωπαίους θα επιλυθούν και θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός και υπογράμμισε: «Εμείς σεβόμαστε το κομμάτι μας σε επίπεδο δεσμεύσεων, αναμένουμε από τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο, είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση».