Στις 3.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Προέδρου.

Νωρίτερα και ιδιαίτερα την Πέμπτη είχαν προηγηθεί σφοδρές αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την άμεση σύγκληση, επικρίνοντας την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι με ευθύνη της δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.

Από τη Νέα Δημοκρατία σημείωναν χαρακτηριστικά ότι παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 45 ημέρες από τη συγκρότηση της Βουλής σε σώμα, δεν έχει συγκληθεί ακόμα η Διάσκεψη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι, το οποίο σε επιστολή του προς το γραφείο της Προέδρου ανέφερε ότι είναι «κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Επίθεση προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εξαπολύσει και η Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας «την άρνησή της να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων τέσσερις εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του Κοινοβουλίου».