Επί των πορισματικών θέσεων συζήτησαν σήμερα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, που έφτασε στην τελική ευθεία των εργασιών της και όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει η σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται στην παραπομπή του Πέτρου Δούκα για παράβαση καθήκοντος και του Σάββα Τσιτουρίδη για σωρεία αδικημάτων.

Δεν αποκλείουν όμως να παραπέμψουν και άλλους πρώην υπουργούς που σχετίζονται με την υπόθεση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εξεταστικής Χρήστο Πρωτόπαπα, από βουλευτές «έπεσε» το όνομα του Γιώργου Αλογοσκούφη και όπως είπε «παραμένει προς διερεύνηση» αν θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας.

Στην παραπομπή Δούκα και Τσιτουρίδη προσανατολίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά.

Το ΚΚΕ κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, κάνοντας σε κάθε περίπτωση λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ όμως επιφυλάχθηκε να προτείνει ανοιχτά προανακριτική και τα δύο κόμματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους την ερχόμενη Δευτέρα, κατά την τελευταία όπως φαίνεται συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.
Το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων προτάσσει και πάλι ο ΛΑΟΣ, που φαίνεται όμως να προσανατολίζεται στην παραπομπή του Πέτρου Δούκα.