«Βολές» εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπήκαν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας για τους οποίους είπε ότι «μπορεί να είναι ήρωες αλλά δεν παράγουν υπηρεσίες με τη στενή οικονομική έννοια». Επιπλέον τόνισε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι ιερείς, δεν είναι παραγωγικές δραστηριότητες με την στενή οικονομική θεωρία.

Ο κ. Πάγκαλος έστρεψε, παράλληλα, τα πυρά του και εναντίον των δημοσιογράφων, για τη διάσταση που έδωσαν στη δήλωσή του (σ.σ. οι ένστολοι δεν είναι παραγωγικοί), λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ενώ εγώ μιλούσα σε θεωρητικό επίπεδο κάποιοι έδωσαν επίπεδο κουτσομπολιού». Όπως εξήγησε, έκανε τη σχετική δήλωση μιλώντας για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία, όπως είχε πει, πρέπει να προωθηθούν σε παραγωγικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά στη δήλωση του ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» εξήγησε ότι : είτε μπορούσε να αφορούσε πραγματικό φαΐ, είτε να αφορούσε το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας του κράτους που πρέπει να ανατραπεί, λόγω της κρίσης που ζούμε, όπως είπε χαρακτηριστικά. Το δημόσιο δεν ανήκει στους δημόσιους υπάλληλους, ανήκει στον ελληνικό λαό, πρόσθεσε.