Οι ανακοινώσεις της τρόικας επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και τις ανησυχίες της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» για την καθυστέρηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που είναι αναγκαίες για να βγει η χώρα από την κρίση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου κάνει επίσης λόγο για αντιφάσεις και εσωτερικές διαμάχες της κυβέρνησης, που έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Οι δύσκολες αποφάσεις και τα βάρη πρέπει να πάψουν να αφορούν μόνο τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και να περάσουν στο κομματικό και πελατειακό κράτος άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και τακτικισμούς», τόνισε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις στη χώρα λειτουργούν σε καθεστώς αδυσώπητης φορολογίας και ούτε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα βελτιωθεί, ούτε η ύφεση θα αντιμετωπιστεί, ούτε θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ζήτησε μείωση της φορολογίας και ενιαίο φορολογικό συντελεστή στην περιοχή του 20%.