Στον δήμο Πύλου – Νέστορος βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς δίνει το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Η αρχηγός του κράτους παρέστη χθες στην τιμητική εκδήλωση στη Γιάλοβα για τους 300 και πλέον Γάλλους αξιωματικούς και οπλίτες του εκστρατευτικού σώματος του Στρατηγού Μαιζόν που πέθαναν από ελονοσία, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Ελλάδας κατά την περίοδο 1828 – 1832, και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Θανόντων.

Ακολούθως ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου και στην οικία Τσικλητήρα, όπου παρακολούθησε ψηφιακό έκθεμα της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και την παρουσίαση του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821. Άνθρωποι – Γεγονότα – Συγκυρίες» του Στέφανου Καβαλλιεράκη, διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών. Στη συνέχεια, μετέβη στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων για τη συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κ. Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε ακόμα στο Ανάκτορο του Νέστορος και επισκέφθηκε ελαιώνες στους οποίους εφαρμόζεται η «ευφυής γεωργία», όπου ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματά της. Παράλληλα, είχε συνάντηση με παραγωγούς του νομού Μεσσηνίας, με τους οποίους συζήτησε για τις γεωργικές πρακτικές, τα προβλήματα και τις προοπτικές τους, καθώς και για τις σύγχρονες μεθόδους και τα καινοτόμα προγράμματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.