Αναβολή αποφασίστηκε για την πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναμενόταν να σημειωθεί ανοιχτή ρήξη μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και των επικριτών και δελφίνων για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 25ης Ιανουαρίου.

Το κλίμα το οποίο είχε διαμορφωθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες διαμόρφωνε ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο θα ενισχυόταν και από τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας, με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να αποφασίσει την αναβολή της συνεδρίασης.

Όπως σημειώνουν από τη Νέα Δημοκρατία, η συνεδρίαση αναβάλλεται εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο Eurogroup, ενώ δεν ορίζεται ακριβής ημερομηνία για την συνεδρίαση.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες  πυροσβεστικό ρόλο διαδραμάτισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς που συζήτησε το ενδΕχόμενο αναβολής της κοινοβουλευτικής ομάδας σε περίπτωση που δεν υπήρχε θετική εξέλιξη από τις Βρυξέλλες στο κρίσιμο Eurogroup.

Σχετικά αιτήματα κατέθεσαν στον κ. Σαμαρά το βράδυ της Δευτέρας και οι Νικήτας Κακλαμάνης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Σπυράκη.