Να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το 67% των μέτρων που ελήφθησαν μέσω του μνημονίου επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Η κυβέρνηση θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις που αφορούν το φορολογικό σύστημα. Να πατάξουμε την φοροδιαφυγή, για να έχουμε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα» είπε στο Πρωινό ΑΝΤ1 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς».

Διευκρινίζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη, ότι «συμφωνούμε με το 67% των μεταρρυθμίσεων» ξεκαθάρισε ότι η αναφορά έγινε στις ίδιες τις μεταρρυθμίσεις και όχι στο μνημόνιο. «Μεταρρυθμίσεις θα γίνουν με τρόπο που θα βοηθηθεί η ελληνική κοινωνία» είπε σχετικά.

«Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, εξάλλου το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπουν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μετά την συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.