«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου για τα Χριστούγεννα», είχε πει ξεκάθαρα ο Φόλκερ Γιούνκ στις 26 Σεπτεμβρίου, κι όπως φαίνεται, το ‘πε και το ’κανε.

Ο κ. Γιουνκ είχε δώσει τότε μια αποκαλυπτικότατη των προθέσεών του συνέντευξη στους δημοσιογράφους K. Ott και Τ. Τέλλογλου, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη φυγή του από την Πάρο όπου διέμενε σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των μαύρων ταμείων.

Ο συνταξιούχος πλέον, πρώην πρόεδρος του ΔΣ της Siemens Hellas, «νούμερο 3» της μητρικής εταιρείας και κατόπιν μέλος του ΔΣ της Ιντρακόμ, σε ερώτηση γιατί δεν φεύγει από την Πάρο με πλοίο για την Τουρκία και από εκεί αεροπορικώς για τη Γερμανία, απάντησε στους δύο δημοσιογράφους ότι θα ήθελε να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό για να γυρίσει στην οικογένειά του και πρόσθεσε πως ήταν διατεθειμένος να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των ελληνικών αρχών, πληρώνοντας ακόμη και εγγύηση.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο Γιούνκ, που παραδέχεται ότι συνεργαζόταν με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αφήνει αιχμές για τη στάση της ελληνικής Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του, ωστόσο εκείνος παρέμεινε εγκλωβισμένος στην Ελλάδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι οι ελληνικές αρχές θα ήθελαν να κρατούν στα χέρια τους το Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά αντ’ αυτού κρατούν τον ίδιο.