Άρθρο-μαρτυρία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», μετά από αίτημα της εφημερίδας να μιλήσει για την πιο συγκλονιστική ή την πιο χαρακτηριστική στιγμή που έζησε από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του Περισσού.

«Το πιο συγκλονιστικό; Δύσκολα να ξεχωρίσω μια στιγμής», γράφει ο κ. Κουτσούμπας και συνεχίζει: «Ο τρόπος που δείχνει ο κόσμος την αγάπη του στο ΚΚΕ καθημερινά είναι συγκλονιστικός. Έρχεται ένας και σου βάζει στο χέρι σχεδόν συνωμοτικά ένα χαρτάκι, το ανοίγεις, είναι το όνομα ενός εκτελεσμένου. Έρχεται ο άλλος στα γραφεία της ΚΕ και αφήνει ένα πανάκι, είναι το παράσημο “Γράμμος”».

Σε άλλο σημείο του κειμένου, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει: Το σύνθημα των παιδιών «τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο και τους εργάτες» έδειξε ότι οι νέοι έχουν κριτήριο και επίσης μας χρεώνει να μιλάμε μαζί τους ευθέως στη γλώσσα της αλήθειας. Χειροκροτήματα στο Σπόρτινγκ και τρανταχτό γέλιο επιδοκιμασίας στην επισήμανση της ομιλίας ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε τις τελευταίες ημέρες μιλώντας για τη νεολαία να «τρολάρει» για πολλοστή φορά, για να μην πει κουβέντα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

«Έρχεται στο νου η στιγμή που άρχισε να ξεδιπλώνεται σε μια εξέδρα ένα τεράστιο πανό με το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη την ημέρα που κατέβηκε η κόκκινη σημαία στο Κρεμλίνο. Εκείνη την ημέρα, το ΚΚΕ επέλεξε να σηκώσει ψηλά αυτή τη σημαία. Την ώρα που άλλοι έτρεχαν να κρυφτούν, άλλοι άλλαζαν όνομα, το ΚΚΕ έδειξε μπροστά την ελπίδα στην πάλη των λαών», γράφει ακόμη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.