Απέναντι θα βρεθούν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Δημήτρη Κουτσούμπα την Πέμπτη με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να μιλούν στην Ομόνοια και στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα.

Το ΚΚΕ την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη και ζήτησε να χαρακτηριστεί διακαναλική, ενώ την ίδια ώρα, θα μιλάει και ο Αλέξης Τσίπρας!

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η κίνηση του ΚΚΕ δεν είναι ηθική, καθώς εθιμικά η Πέμπτη ως προτελευταία ημέρα ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση, όσον αφορά τη συγκέντρωση στην Αθήνας.

Το θέμα είχε τεθεί και στην διακομματική επιτροπή με τον Κώστα Πουλάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει πως «δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς στην επιμονή του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει την προεκλογική του συγκέντρωση τη μέρα που παραδοσιακά, εδώ και 40 χρόνια, ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να παραβλέψει τη στήριξη που απλόχερα παρείχαν άπαντες, και κυρίως η απερχόμενη συγκυβέρνηση, στον Περισσό. Ευτυχώς, οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται πλήρως σε τι αποσκοπούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις».

Είχε ακολουθήσει η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, που είχε τονίσει πως, «στα όρια της πολιτικής αλητείας έφτασε πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Με συκοφαντικές και γκεμπελίστικες μεθόδους προσπαθεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, που εδώ και μέρες έχει ανακοινωθεί. Το πρόσχημα, ότι η Πέμπτη εθιμοτυπικά δίνεται για συγκεντρώσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν πείθει ούτε τα μικρά παιδιά».

Θέμα με την απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την Πέμπτη την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, εγείρει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην Κεντρική Διακομματική Επιτροπή Εκλογών.

«Η απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη – ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της δικής του συγκέντρωσης – και να τη ζητήσει μάλιστα και ως “διακαναλική”, είναι πρωτοφανής. Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς» ανέφερε στη διακομματική το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, που εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διακομματική Επιτροπή.