Στόχος είναι η αποϊδρυματοποίηση των εφήβων και η ένταξή τους στην κοινωνία και τον παραγωγικό ιστό, υποστήριξε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή, με φόντο τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παιδική εργασία» και την απάντηση της κυβέρνησης για «fake news» της αντιπολίτευσης.

Στο παραπάνω αυτό πλαίσιο, σημείωσε η υφυπουργός, η οποία μίλησε στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ, σχεδιάζονται προγράμματα μαθητείας για τους εφήβους 16-18 ετών, ώστε να ενταχθούν ομαλά στο χώρο εργασίας που επιθυμούν.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνισαν, εξάλλου, πως τα προγράμματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης χθες και σήμερα, αφορούν σε πληρωμένη μαθητεία – εκεί θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες να απασχολούνται και να εκπαιδεύονται και να ολοκληρώνουν κανονικά το σχολείο τους.

Η κ. Μιχαηλίδου στη συνέντευξή της τόνισε ότι στόχος είναι «η εξεύρεση μίας καλοπληρωμένης και ενδιαφέρουσας δουλειάς για ενήλικες, που, δυστυχώς, λόγω της αδράνειας των προηγούμενων ετών, ακόμα διαμένουν σε μονάδες παιδικής προστασίας» και διευκρίνισε ότι αφορά σε μαθητεία των εφήβων οι οποίοι είναι από 16 ετών έως 18 ετών, ενώ συμπλήρωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι θέλουν (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) να μένουν τα παιδιά σε ιδρύματα, μετά τα 18 τους, εφόσον έχουν περάσει όλη τους τη ζωή, όλη τους την παιδικότητα μέσα στα ιδρύματα, να μένουν εκεί με επιδόματα, γιατί αυτή είναι η πολιτική που προτείνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αλλάζουμε τίποτα εργασιακά, δεν προτείνουμε οποιαδήποτε εργασιακή αλλαγή», συμπλήρωσε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά χρειάζονται μία κινητροδότηση, ώστε να βγουν από το ίδρυμα.