«Στην Ευρώπη κάνεις κουβέντα μεταξύ λογικό ανθρώπων. Κανείς δεν απειλεί κανέναν και κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Εδώ όμως έχουμε ένα κόμμα που λέει εγώ θα πάω στην Ευρώπη να τους εκβιάσω. Εάν τους εκβιάσουμε, θα μας διαλύσουν. Πόσο πιο απλά μπορώ να σας το πω;», τόνισε τη Δευτέρα, μιλώντας στον Real FM, ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τσαμπουκά δεν θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, όπως δεν έκανε μέχρι τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας στο ερώτημα αν η ΝΔ γίνει πάλι κυβέρνηση και κληθεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές π.χ. για το θέμα της επιμήκυνσης του χρέους και δεν πάρει αυτά που θέλει, πώς θα αντιδράσει.

«Εγώ θα σας πω τα αποτελέσματα. Ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός με τον Γιάννη Στουρνάρα ως υπουργό Οικονομικών πέτυχαν αναδρομική μείωση των επιτοκίων από το 4% στο 1% από την 6η Μαΐου του 2010, πέτυχαν περαιτέρω διαγραφή 20 εκατ., πέτυχαν την εκτίναξη μπροστά στο χρόνο κατά 30 χρόνια της πληρωμής των τοκοχρεωλυσίων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτά τα πέτυχαν με την επαναδιαπραγμάτευση που κάναμε, αλλά η επαναδιαπραγμάτευση που κάναμε δεν έγινε με τσαμπουκά και λέγοντας “θα τους γράψω όλους στα παλιά μου τα παπούτσια”. Αλλά έγινε με τον ευρωπαϊκό τρόπο. Εγώ δεν σας είπα να μην κάνεις διαπραγμάτευση, αλλά διαπραγμάτευση δεν μπορείς να κάνεις λέγοντας “θα κάνετε εσείς οι υπόλοιποι ότι γουστάρω εγώ”. Αυτό δεν υπάρχει στην Ευρώπη».