Ερμητικά κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός για τον επικείμενο ανασχηματισμό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast δεν έχει εκδηλώσει μέχρι αυτή τη στιγμή τις προθέσεις του, ούτε στους στενούς του συνεργάτες. Και ενώ τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου σήμερα στις 12.30 στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος θα παρουσιάσει την εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδίου των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ταξιδέψει στη Σλοβενία. Την Τετάρτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη στη Μασσαλία. Επί της ουσίας οι πιθανές ημέρες είναι σήμερα, η Παρασκευή και το Σάββατο.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες οι αλλαγές που θα έρθουν θα είναι σαρωτικές, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβουν προβεβλημένοι επιστήμονες υπουργικά χαρτοφυλάκια, όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο λόγω της πανδημίας και των μεταρρυθμίσεων που έρχονται στο ΕΣΥ είναι κομβικής σημασίας.