Οι διεθνείς επαφές του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο με επενδυτικά funds και τραπεζικούς κολοσσούς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, παρουσία των Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού.

Οι δύο τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν στις επαφές και διαβεβαίωσαν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για τα όσα διεμήφθησαν στο Λονδίνο, μετά τα δημοσιεύματα από μερίδα του Τύπου που έκαναν λόγο για πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό. Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός επανέλαβαν αυτά που είχαν τονίσει και την περασμένη εβδομάδα, ότι δηλαδή μετέφεραν στους εκπροσώπους των funds επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο για να υπάρχει αδιαμεσολάβητη ενημέρωση και όχι διαρροές για το ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου.

Ωστόσο, αρκετές ενστάσεις εκφράστηκαν από την Αριστερή Πλατφόρμα, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να απορρίπτει τυχόν μελλοντικές επαφές με εκπροσώπους των επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «με αυτούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συγκρούεται».

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία αναμένεται να προετοιμάσει το έδαφος για τη συνάντηση κορυφής Τσίπρα – Κουβέλη που θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων στη μάχη των συμμαχιών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, στη συνέντευξη που παραχώρησε προχθές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι με τη ΔΗΜΑΡ υπάρχει πεδίο συμμαχίας, είτε αυτή καταφέρει την είσοδό της στη Βουλή είτε όχι.