Μέτρα κατά των ανεμβολίαστων βουλευτών ετοιμάζεται να πάρει η Βουλή των Ελλήνων.

Αναφερόμαστε σε 10 συγκεκριμένα πρόσωπα από τα συνολικά 300 μέλη της Ολομέλειας που δεν έχουν ακόμη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να θωρακιστούν κατά της πανδημίας, τα οποία τίθενται πλέον στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, το μέτρο που προτείνεται εναντίον τους είναι να μην έχουν το δικαίωμα να πάρουν το λόγο με φυσική παρουσία, είτε βρίσκονται στην Ολομέλεια είτε στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, αλλά να μιλάνε μονάχα μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο ή το σπίτι τους μέσω του ειδικού συστήματος που έχει εγκατασταθεί εδώ και μήνες στον «ναό της Δημοκρατίας». Η πρόταση ανήκει στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των συναδέλφων του.

Αρχικά βέβαια οι ανεμβολίαστοι εκπρόσωποι του έθνους θα ενημερωθούν για τις επικείμενες ποινές, και πριν αυτές εφαρμοστούν θα τους δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να το ξανασκεφτούν και να προσέλθουν εάν το επιθυμούν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Θυμίζουμε ότι στους 10 ανεμβολίαστους βουλευτές ανήκουν κατά δήλωσή τους ο Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα αποφασίσει «μετά τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο» για το εάν θα το κάνει ή όχι, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος που έχει επισημάνει πως «εγώ δεν θα γίνω πειραματόζωο». Επίσης επισημαίνεται ότι από τους δέκα αυτούς βουλευτές, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι αρνητές του εμβολίου, γιατί μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που ενδεχομένως να μην μπορούν να το κάνουν για ιατρικούς λόγους, κάτι που θα πρέπει να το αποδείξουν.