Για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την προσπάθεια να κλείσει μια συμφωνία για έξοδο από το μνημόνιο μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Μέχρι τώρα, όλες οι συμφωνίες μας ήταν για είσοδο. Τώρα, προσπαθούμε να βγούμε από το μνημόνιο», δήλωσε η κ. Βούλτεψη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Υπογράμμισε, ωστόσο, πως «πρέπει να έχουμε δημιουργήσει ένα δικό μας εθνικό σχέδιο, το οποίο θα το ακολουθήσουμε».

Αναφερόμενη στις αλλαγές που έχουν γίνει στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, η κ. Βούλτεψη σχολίασε ότι «όποιος δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη». «Είμαι η τελευταία που θα κρίνω με βάση ένα λάθος οποιονδήποτε. Όταν έχεις να κάνεις διακόσια διαφορετικά πράγματα και συγχρόνως διαπραγματεύεσαι για την έξοδο από το μνημόνιο, θα γίνουν και κάποια λάθη. Όμως, δεν επηρέασε σε τίποτα αυτό το λάθος την ουσία. Οι άνθρωποι θα πάνε, αυτή τη στιγμή, να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε 100 δόσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Συζητάμε με τους εταίρους και τους δανειστές μας για όλα τα θέματα και αυτό είναι το φυσιολογικό. Όλα τα άλλα τα οποία λέγονται είναι απλώς επαναστατικές κουβέντες», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για το «απόλυτο αλαλούμ». «Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε δηλώσεις της αντιπολίτευσης και από τις οποίες δεν βγαίνει κανένα νόημα», είπε.