«Πέρασαν» μετά από ονομαστικές ψηφοφορίες από την Ολομέλεια της Βουλής, οι τροπολογίες για τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, και για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 83, ενώ «παρών» δήλωσαν 13 βουλευτές. Η τροπολογία για την εξαίρεση των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, υπερψηφίστηκε από 147 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 112, ενώ «παρών» δήλωσαν 2 βουλευτές.
Πιο αναλυτικά, υπέρ των τροπολογιών, τάχθηκαν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – αν και από το ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Μιχάλης Κασσής, ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Κατά των τροπολογιών τάχθηκαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ.
Η ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισε την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», παρά τις ενστάσεις που είχε εκφράσει κατά τη συζήτησή της, ενώ καταψήφισε την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές – αν και ο Γ. Κυρίτσης δήλωσε «παρών» στην πρώτη τροπολογία.
Η Χρυσή Αυγή, δήλωσε «παρών» στην τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ καταψήφισε εκείνη για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι ψήφοι των ανεξάρτητων βουλευτών παρουσιάζουν διαφοροποίηση: Ο Οδυσσέας Βουδούρης και η Ραχήλ Μακρή, καταψήφισαν και τις δύο τροπολογίες, ενώ ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε «παρών» και στις δύο. Σειρά βουλευτών (Σπ. Λυκούδης, Π. Τατσόπουλος, Β. Οικονόμου, Γ. Ψαριανός, Β. Καπερνάρος, Χ. Αηδόνης και Γ. Νταβρής) υπερψήφισαν την τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια» και καταψήφισαν εκείνη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ άλλοι (Γ. Κουράκης, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης) καταψήφισαν την τροπολογία για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές και δήλωσαν «παρών» σε κείνη για τα «κόκκινα δάνεια».