Καμία διάθεση για συνεννόηση και σύμπλευση δεν «βλέπει» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία, όμως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να αλλάξει αυτή η στάση

«Δεν βλέπω στον ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια διάθεση για σύμπλευση και συνεννόηση. Τώρα, τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, είναι ανοιχτό. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι καλό για τη χώρα οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοούνται, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν εθνικά θέματα. Αλλά πρέπει να υπάρχει διάθεση να συνεννοούνται και δεν το βλέπω αυτό. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «όχι σε όλα». Και δεν βλέπω να έχει αλλάξει αυτό. Έχουμε διανύσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι, ενός πολύ δύσκολου δρόμου, αλλά αυτά που θεωρούμε κεκτημένα δεν μπορούμε να τα θεωρούμε και δεδομένα, αν θέλετε. Πολύ εύκολα να μπορούσε να διολισθήσει κάποιος σε μια κατάσταση ανάλογη με το παρελθόν και μπορεί χειρότερη. Υπάρχει αυτός ο δρόμος που διανύουμε τώρα και με συγκεκριμένους σταθμούς, τους οποίους ξέρετε πάρα πολύ καλά. Υπάρχει και δρόμος που περιλαμβάνει μονομερείς ενέργειες και διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία δεν ξέρει κανείς πού οδηγούν. Μπορεί να μας φέρει πίσω. Μπορεί να μας οδηγήσει σε μια κατάσταση μη προβλέψιμη, που δεν μπορώ να σας πω πού ακριβώς» τόνισε μιλώντας στο Βήμα fm η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Τέλος, σε ότι αφορά την υπόθεση Καρατζαφέρη η κ. Ασημακοπούλου, σημείωσε: «Το πράγμα πρέπει να πάρει το δρόμο του και να διερευνηθεί ως υπόθεση. Πιστεύω ότι το ένα επηρεάζει το άλλο (το νομικό με το πολιτικό)».