Τηλεοπτική παρέμβαση πραγματποίησε ο Νίκος Σοφιανός, μέσω της οποίας αναφέρθηκε στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ θα διατρανώσει την αντίθεσή του.

«Η κυβέρνηση, χτίζοντας πάνω σε προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα προχωρά σε μία τομή, καταργεί το οποιοδήποτε συγκροτημένο όριο χρόνου εργασίας με τη λεγόμενη διευθέτηση», επισήμανε μέσω του Open το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Επί του θέματος πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο το 10ωρο και η δίωρη απλήρωτη δουλειά, η κυβέρνηση φθάνει να εξαιρεί το διάλειμμα από τον εργάσιμο χρόνο και να διευθετεί την ελαστική απασχόληση, με αποτέλεσμα στην 4ωρη εργασία οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα».

Αφού έκανε λόγο για «σκλάβους του 21ου αιώνα», χαρακτήρισε «παραμύθια» το επιχείρημα «για διευθέτηση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου», φέρνοντας το παράδειγμα της απόλυσης εγκύου στον κλάδο του Εμπορίου, όταν εκείνη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.

Κατήγγειλε ότι, «αυτή η ζούγκλα που ισχύει σήμερα έχει τη σφραγίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Δικαίων» και η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο «διαμορφώνει ένα πλαίσιο όπου ο εργαζόμενος θα δουλεύει όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης».

Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, με τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, είπε ότι «η υποστελέχωση του ΣΕΠΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια οδηγεί σε κατάργηση, δηλαδή καταργείται ακόμα και η υποχρέωση του κράτους να ελέγχει στοιχειωδώς και την εφαρμογή των κουτσουρεμένων νόμων που ισχύουν σήμερα».

Τέλος, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι «ακριβώς επειδή το παραμύθι της κυβέρνησης δεν έχει περάσει στην πλειοψηφία του κόσμου, αυτή η διάθεση να εκφραστεί στο κίνημα: Πρέπει να σταματήσουν τα πάντα με την απεργία στις 10 Ιουνίου, αλλά και στην κλιμάκωση ενός αγώνα για να μείνει στα χαρτιά αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».