Ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα «δεκανίκια» που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στη περιφέρεια. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μανώλης υποστήριξε: «Αν η μάχη ήταν στα ίσια δηλαδή, Σγουρός με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και Κικίλιας με στήριξη Ν.Δ. και δεν είχαν τα γνωστά δεκανίκια, να βγαίνει ο Καρατζαφέρης μέσα στην εβδομάδα και να στηρίζει με χίλια τον κ. Σγουρό και νομίζω από τη Δημοκρατική Αριστερά και οι οικολόγοι, που ήταν ένα σημαντικό ποσοστό, αν σκεφτείτε ότι η διαφορά είναι περίπου 4 μονάδες 4,5, θα το βλέπαμε και αυτό και θα κέρδιζα και το στοίχημα. Χρειάστηκε το δεκανίκι Καρατζαφέρη, δεξιάς και αριστεράς, οικολόγων, ο κ. Σγουρός για να καταφέρει σε ένα ποσοστό συμμετοχής έγκυρων ψήφων στο 30% να βγει περιφερειάρχης».

Ο Γ. Μανώλης δήλωσε επίσης πως «οι εκλογές σε πολιτικό επίπεδο με βάση τα κόμματα που εκφράζονται στη Βουλή, τελείωσαν την πρώτη Κυριακή».

Για τη νίκη των Τατούλη και Μπουτάρη σχολίασε: «Και στη Πελοπόννησο λειτούργησε ο κ. Καρατζαφέρης και οι άλλες δυνάμεις της Αριστεράς και στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης, άκουσα ότι ευχαρίστησε και την κα Μπακογιάννη δημοσίως, την ίδια ώρα που ο κ. Άνθιμος του προσέφερε άθελα του καλές υπηρεσίες και συσπείρωσε όλη την Αριστερά απέναντι στον κ. Γκιουλέκα. Αυτά είναι πράγματα που κρίνουν στη δεύτερη Κυριακή κάποιες μάχες».