Τα συλλυπητήριά του την απώλεια του αγωνιστή της αντίστασης κατά της Δικτατορίας, εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος με το ήθος του και τους αγώνες του πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα.

Αναλυτικότερα, τη θλίψη του για τον θάνατο «του ιστορικού στελέχους, αγωνιστή της αντίστασης κατά της Δικτατορίας Γιάννη Χαραλαμπόπουλου» εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του ιστορικού στελέχους, αγωνιστή της αντίστασης κατά της Δικτατορίας, πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. Το ήθος οι αγώνες του και η συνέπεια του ας αποτελούν για όλους παράδειγμα. Η ιστορία έχει καταγράψει τη διαδρομή του» αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Μεϊμαράκης και προσθέτει:«Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

Παράλληλα, «τη θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού» εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Ο Γ. Χαραλαμπόπουλος υπήρξε μια πολιτική προσωπικότητα που, με το ήθος του αλλά και τους αγώνες του για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη χώρα. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».