Τους ισχυρισμούς πως για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν είναι απαραίτητοι οι 180 βουλευτές, επειδή δεν παρίστανται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καταρρίπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», έκανε λόγο για «αστεϊσμό με κομπογιανίτικη λογική» αναφορικά με το επιχείρημα που αποδίδεται από τη Χρυσή Αυγή στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Δεν υπάρχει συνταγματολόγος που να υποστηρίξει τέτοιο επιχείρημα», είπε.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για πιέσεις βουλευτών , αλλά και την επίθεση της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ με την συγκεκριμένη αφορμή, ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ο θόρυβος είναι αδικαιολόγητος γιατί είχαν προηγηθεί ανάλογες δηλώσεις, όπως του κ. Τατσόπουλου, του κ. Χρυσοχοϊδη. Όταν υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γιατί αποδίδεται στον κ. Σκουρλέτη η όλη ιστορία; Η απάντηση είναι απλή: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα.»

«Η σήψη της πολιτικής ζωής δεν αντιμετωπίζεται με εισαγγελέα, αλλά μόνο με τις εκλογές. Και κυρίως να μην τα ανεχόμαστε όλοι από κάτω, γιατί δεν μας αξίζουν», πρόσθεσε.