«Ο λαός ανέθεσε τη διακυβέρνηση σε εκείνους που πίστευαν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη λύση εντός του οργανωμένου συστήματος της ΕΕ. Η εντολή ήταν καθαρή. Και η Κυβέρνηση πέτυχε», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Ορφανός μιλώντας στην Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
 
«Σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια και τις θυσίες του ελληνικού λαού, κάποιοι αντέδρασαν και αντιδρούν. Κάποιοι πρόσφεραν και προσφέρουν τα πάντα στους πάντες», ανέφερε ο κ. Ορφανός και πρόσθεσε ότι σε όλο αυτό το διάστημα, «η κυβέρνηση κέρδισε πολλά και σημαντικά πράγματα στην κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση».

«Πρώτος στόχος ήταν η διατήρηση στο ευρώ και η αποτροπή της χρεοκοπίας», είπε ο υπουργός, καταγγέλλοντας ότι επιχειρήθηκε πολλές φορές να υπονομευθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες.

Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε στον τομέα της ευθύνης του και στις δράσεις που στόχο έχουν την ανάπτυξη στη Β. Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτά, η έγκριση 245 σχεδίων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, συνολικής ενίσχυσης 633 εκατομμυρίων ευρώ, που θα δημιουργήσουν 5.000 νέες θέσεις εργασίες άμεσες και έμμεσες και που αφορά έργα που θα διαχέονται σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη.