«Το μόνο που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι πως δεν θα ψηφίσω όχι. Αλλά δεν έχω αποφασίσει τι από τα άλλα ενδεχόμενα θα πράξω. Αν είχα πάρει την απόφασή μου, θα σας έλεγα ότι την έχω πάρει και δεν σας τη λέω. Δεν την έχω πάρει», δήλωσε την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Μιλώντας στο Βήμα FM και αναφερόμενος στην προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «για το Φεβρουάριο, όμως, έχω τοποθετηθεί σε ανύποπτο χρόνο και όχι τώρα. Από εκλογές Προέδρων που συμμετείχα στο παρελθόν, η θέση μου είναι πάγια, ότι η εκλογή ΠτΔ δεν μπορεί να δημιουργεί πολιτική κρίση. Αυτή είναι βασική, γενική πολιτική μου αρχή. Τώρα, βέβαια, η Ελλάδα ζει σε μια περίοδο κρίσης που δεν είχαμε ξανασυναντήσει.»
Για το πρόσωπο που πρέπει να προταθεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε: «Είπα ότι δεύτερη προϋπόθεση για να ψηφίσω είναι το πρόσωπο του ΠτΔ και ότι δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σώνει και καλά ένα πρόσωπο που ενώνει τον κόσμο ευρύτερα πρέπει να είναι αριστερός ή κεντροαριστερός και ότι εκτιμώ πως υπάρχουν τέτοια πρόσωπα στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη. Έχει τελειώσει η ιστορία Καραμανλή. Τώρα, όλοι ξέρετε ότι δεν ενδιαφέρεται. Για τον Σταύρο Δήμα – και όχι μόνο – είναι ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να είναι υποψήφιος από το χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν θέλω, όμως, να μπω σε ονοματολογία, διότι πάντα ήμουν της άποψης ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει μετά τις γιορτές, στις αρχές του 2015. Να δούμε την πρόταση της κυβέρνησης πρώτα, γιατί η κυρία Δαμανάκη συμπαθής είναι, αλλά γιατί να μην πάμε π.χ. στη Μαριέττα Γιαννάκου, αν είναι να πάμε σε γυναίκα; Θέση μου είναι ότι δεν πρέπει η εκλογή ΠτΔ να δημιουργεί πρόβλημα».
Ως προς το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, παρατήρησε: «Δεν έχω αποφασίσει να εγκαταλείψω την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Εάν είμαι στις εκλογές και με ποιο πολιτικό σχηματισμό, θα το δείξει το μέλλον. Δεν έχω καμία επαφή μετά τη διαγραφή μου. Και χθες, που ήμουν στο καφενείο της Βουλής και πήρα καφέ, δεν πήγα στην ομήγυρη, παρότι προσκλήθηκα, διότι όντως είχα δουλειά και έπρεπε να φύγω. Εγώ διαγράφηκα κατά τρόπο πολιτικά άκομψο και πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, όταν εν ενεργεία πρωθυπουργός ανεβαίνει στο προεδρείο και διαγράφει με το χέρι του βουλευτή και κομματικά παράνομο. Επομένως, αυτά τα γενικά προσκλητήρια, παρά τις πιέσεις καλοπροαίρετες που υπέστην από συναδέλφους μου βουλευτές και παλιούς φίλους, δεν με αφορούν. Ξεκάθαρα το είπα, αν κρίνει ο πρόεδρος του κόμματος ότι του είμαι χρήσιμος, αυτό μπορεί να περάσει μόνο με κουβέντα, και μόνο εγώ και εκείνος».