Σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, άσκησε την Τρίτη ο Θεόδωρος Πάγκαλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «μεγίστη κατάπτωση του πολιτικού συστήματος» την παρουσία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο Βήμα FM και αναφερόμενος στον κ. Κουβέλη και την επανεκλογή του στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Είσαι στην κυβέρνηση, φεύγεις από την κυβέρνηση, ξαναγυρίζεις και τώρα καταψηφίζεις την κυβέρνηση. Φεύγεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και ξαναγυρίζεις και όταν βλέπεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σε παίρνει και δεν σε κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λες μετά ότι δεν θα ψηφίσεις και Πρόεδρο και παρασύρεις μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων – διότι μέσα στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που παρασύρονται και βολοδέρνουν, από εδώ και από εκεί και τελικά εξευτελίζονται και γελοιοποιούνται… Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά. Θεωρώ ότι είναι το κύκνειο άσμα του αναθεωρητικού, κομμουνιστικού κόμματος που με πολύ άσχημο τρόπο αργοπεθαίνει. Θα προτιμούσα να έχει πεθάνει με μια έντιμη πράξη: να έχει καταργήσει τον εαυτό του. Θα εξαφανιστεί, όμως, στις εκλογές, γιατί τώρα είναι κοινοβουλευτικό κόμμα. Έχει περιθωριοποιηθεί, έχει γελοιοποιηθεί και είναι εκτός πολιτικής σκηνής. Είναι γελοίο και το θέαμα κάποιων, που παριστάνουν τους εκπροσώπους…

Θα θεωρήσω αυτό (σ.σ.: τη συμπόρευση ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ) μεγίστη κατάπτωση του πολιτικού συστήματος. Θεωρώ ούτως ή άλλως την παρουσία Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας μεγίστη κατάπτωση του πολιτικού συστήματος. Είναι ανάξιο πρόσωπο για τέτοιο αξίωμα. Έτσι εκτιμώ, δεν έχω το δικαίωμα;».

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, αναφέροντας ότι «η τελική διάθεση των απορριμμάτων στην Αττική ήταν «μακριά από μένα κι όπου πάνε». Η θέση της κυρίας Δούρου – για να μην την αδικήσουμε, εδώ και χρόνια – είναι να κλείσει αμέσως ο χώρος εναπόθεσης στα Λιόσια, όπου πραγματικά έχει ταλαιπωρηθεί η περιοχή τόσα χρόνια, και να φάει τα σκουπίδια η Αθήνα. Μη σας φαίνεται παράξενο αυτό. Έχω ακούσει βουλευτή του πάλαι ποτέ Συνασπισμού – όχι του ΣΥΡΙΖΑ – να λέει «να φάνε οι Αθηναίοι τα σκουπίδια τους». Νομίζω ότι η κυρία Δούρου πρέπει να μας πει τι εκτίμηση κάνει για το παρελθόν της, διότι επικεφαλής κάποιων ανταρτών, τραμπούκων και κάθε είδους καθαρμάτων, συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής, εμπόδισαν στην Κερατέα τη δημιουργία του ενός κυττάρου, με επικεφαλής στα οδοφράγματα με μαύρες σημαίες τον νυν αντιπεριφερειάρχη, Πέτρο Φιλίππου».

«Έχουμε δίπλα μας ό,τι χειρότερο υπάρχει: το νεοοθωμανισμό»

Μιλώντας για την Τουρκία και την αντιμετώπιση του ισλαμικού κράτους, παρατήρησε: «Είναι θρασύτατοι τύποι! Δεν πρόκειται ποτέ να κάνουν κάτι οι Τούρκοι, αν δεν πρόκειται να αποκτήσουν αντάλλαγμα. Η Χάλκη π.χ. δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ. Διότι ζητάνε τέτοια πράγματα που δεν μπορούμε να τα κάνουμε, διότι ανατρέπουν την έννομη τάξη της Ελλάδας. Έχουμε δίπλα μας, δυστυχώς, ό,τι χειρότερο υπάρχει στην παγκόσμια τάξη: το νεοοθωμανισμό, ο οποίος δεν μπορεί να κατανοηθεί με σύγχρονες παραμέτρους. Ζητάμε από την Τουρκία (μέτρα για τους τζιχαντιστές) διότι αυτοί τους έφεραν».