Ακόμη και τους ετεροδημότες κινητοποιεί το ΠΑΣΟΚ για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε περιοχές όπου η μάχη είναι αμφίρροπη. Κορυφαία στελέχη του κόμματος έχουν σταλεί σε επίμαχες περιοχές είτε για να πείσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν την Κυριακή -η αποχή παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠαΣοΚ- είτε για να κατευνάσουν τοπικούς «εμφυλίους».

Οι κομματικοί στρατοί έχουν συσπειρωθεί και οι μάχες εξελίσσονται παντού σε ντέρμπι.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις και τα στοιχεία που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ από τον μηχανισμό του, ο κ. Ι. Σγουρός διατηρεί σταθερό προβάδισμα έναντι του κ. Β. Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής. Η διαφορά ωστόσο δεν είναι μεγάλη, οπότε δεν χαλαρώνει ούτε στο ελάχιστο η προσπάθεια, ειδικώς στη Β’ Αθήνας όπου τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ έπαθαν καθίζηση την προηγούμενη Κυριακή.

Κομματικός μηχανισμός, βουλευτές και υπουργοί, όπως αναφέρει το Βήμα, προσπαθούν να πολεμήσουν την αποχή και να φέρουν περισσότερους ψηφοφόρους στις κάλπες. Εξαιτίας της οικονομικής στενότητας του συνδυασμού, η εκστρατεία γίνεται χέρι με χέρι, γεγονός που έχει κινητοποιήσει περισσότερους εθελοντές απ’ όσους πίστευε το επιτελείο του κ. Σγουρού.