Απάντηση σε όσους μιλούν για κατάργηση του οκτάωρου μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έδωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντάς τους ψεύτες.

«Αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ. Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης» επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (7/5).

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι» δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα».

Όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης και σχολίασε «πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».