Εντεκα έγγραφα, κυρίως χειρόγραφα σημειώματα που αφορούν τραπεζικές συναλλαγές σχετικές με την προγραμματική σύμβαση 8002 μεταξύ Siemens και ΟΤΕ, περιέχει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο φάκελος που έρχεται στην Αθήνα μαζί με τους βουλευτές της εξεταστικής.

Η αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με τους Β. Τσόνογλου, Κ. Τζαβάρα και Θ. Παφίλη, ζήτησαν επιτακτικά και πήραν τελικώς από την εισαγγελέα Μπόιμπλερ τον περιβόητο φάκελο, που θα μπορούσε να εντάσσεται σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες θέλουν τον Μίκαελ Κουτσενρόιτερ να έχει λάβει στα χέρια του τον εν λόγω φάκελο από τα χέρια του έτερου διαχειριστή των μαύρων ταμείων, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, με την επισήμανση «αυτός ο φάκελος είναι η ασφάλεια ζωής σου».

Στα έγγραφα φαίνεται πως υπάρχουν διάφορα κωδικά ονόματα, τύπου «Σούζαν» και Φράντς». Ερωτηθείς πάντως από τους βουλευτές, ο Κουτσενρόιτερ υποστήριξε ότι έχει άγνοια για το περιεχόμενο του φακέλου διότι δεν τον άνοιξε ποτέ.

Ανάμεσα στα λίγα που κατέθεσε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών, ο πρώην υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών της Siemens φέρεται να είπε στην αρχή ότι δεν θυμάται ή δεν γνωρίζει περί χρηματοδότησης πολιτικών και κομματικών ταμείων.

Στην πορεία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαίωσε τα όσα έχει στο παρελθόν καταθέσει για χρήματα προς κόμματα, μιλώντας ωστόσο για «διακριτικές πληρωμές» και απορρίπτοντας τα περί μαύρων ταμείων και κρυφών πληρωμών.

Η πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο Κουτσενρόιτερ «έδωσε» τη μητρική Siemens, λέγοντας ότι κάθε 4 μήνες έδιναν απολογισμό στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.