Η προοπτική ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στο οικονομικό επίπεδο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός, με τον υπουργό Επενδύσεων της FYROM, Τζέρι Ναούμοφ.
«Συζητήσαμε για τα επενδυτικά σχέδια που έχουν την παρουσία τους ως τουριστών και επενδυτών στη χώρα μας. Ήταν μια καλή συζήτηση σε πνεύμα καλής γειτονίας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ο οποίος σημείωσε πως η σταθερότητα στη Ν.Α. Ευρώπη συμβάλει στην ανάπτυξη και αποτελεί πλεονέκτημα για τα κράτη της περιοχής τόνισε.
Από την πλευρά του, ο κ. Ναούμοφ επισήμανε πως η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. «Αναζητούμε να βρούμε τρόπους που θα βοηθήσουν τις δύο χώρες να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις, με εμπιστοσύνη και φιλία» υπογράμμισε ο υπουργός Επενδύσεων της γειτονικής χώρας.
Παράλληλα ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός συναντήθηκε και με την πρέσβη της Ουρουγουάης στην Ελλάδα, Αντριάνα Λισσιντίνι.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Ουρουγουάης και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό τομέα. Ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο των διμερών σχέσεων και επισήμανε πως υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.
«Για μας η Ελλάδα είναι από τις πιο αξιοθαύμαστες χώρες του κόσμου» δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο ΥΜΑΘ και της συνάντησης που είχε το πρωί με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Ορφανό, η πρέσβης της Ουρουγουάης στην Ελλάδα, Αντριάνα Λισσιντίνι.
«Συζητήσαμε για τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αμφίπολης, για την ελληνική κοινότητα του Μοντεβιδέο και τους Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όπως επίσης και για τους τρόπους που μπορούν να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών», τόνισε ο κ. Ορφανός.
Από την πλευρά της, η πρέσβης της Ουρουγουάης στην Ελλάδα αναφέρθηκε στους δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς.
«Η ελληνική κοινότητα που ζει στο Μοντεβιδέο είναι πολύ οργανωμένη, έχει την δική της εκκλησία και τις δικές της επιχειρήσεις. Επίσης, υπάρχουν πολλοί Ουρουγουανοί που μαθαίνουν από το γυμνάσιο ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, επειδή για εμάς η Ελλάδα είναι μία από τις αξιοθαύμαστες χώρες του κόσμου» δήλωσε η κ. Λισσιντίνι.