Η κόντρα Κακλαμάνη-Καμίνη είναι σίγουρα η πιο «θεαματική» των αυτοδιοικητικών εκλογών.Ένας κλασσικός πολιτικός και ένας κλασσικός τεχνοκράτης συγκρούονται.Την ερχόμενη Δευτέρα όμως όταν η κάλπη θα έχει μιλήσει θα αποδειχθεί αν και οι δύο εννοούν το ενδιαφέρον τους για την πολύπαθη Αθήνα.

Γιώργος Καμίνης: Κάθε χαμένη ψήφος, δεν είναι μήνυμα, είναι πληγή στην καθημερινότητα μας.

Νικήτας Κακλαμάνης: Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι είτε με την ψήφο τους είτε με την αποχή τους έστειλαν μηνύματα σε όλους, υποψήφιους δημάρχους και μη.

Γιώργος Καμίνης: Η αποχή πρέπει να προβληματίζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Ξέρετε τι έλεγε ο William Simon ότι «οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες, που δεν πάνε να ψηφίσουν»

Νικήτας Κακλαμάνης: Με χαμηλά ποσοστά ψήφων και υψηλή αποχή εκφράζεται η αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου.

Γιώργος Καμίνης: Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όσο απογοητευμένοι και αν είναι, όσο και αν νιώθουν αποκλεισμένοι, η κάλπη, η ψήφος είναι η μοναδική τους δύναμη.

Νικήτας Κακλαμάνης: Δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Καμίνη αλλά με αυτά που εκπροσωπεί.

Γιώργος Καμίνης: Εγώ δεν πιστεύω, ότι όσοι απέχουν, δεν νοιάζονται για την πολιτική κατάσταση του δήμου ή της χώρας τους, απλά είναι απογοητευμένοι…Τους καλώ να έρθουν και να αλλάξουν την πόλη τους, να πάρουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους.

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο κ. Καμίνης έχει κρυφή ατζέντα

Γιώργος Καμίνης: Προσδοκώ στην στήριξη της πλειοψηφίας των δημοτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας

Νικήτας Κακλαμάνης: Καλώ όλες και όλους την Κυριακή 14 του Νοέμβρη να μετατρέψουμε την αποχή σε ένα ενιαίο μέτωπο

Γιώργος Καμίνης: Για εμένα είναι επιτυχία το ότι ένα μεγάλο κομμάτι των δημοτών της Αθήνας, είδε στο πρόσωπο μου τον επόμενο δήμαρχο Αθηναίων, ότι με εμπιστεύτηκε και πίστεψε ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη και θα το κάνουμε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο newsbeast.gr:

Είστε ευχαριστημένος με το ποσοστό που καταγράψατε και γιατί κατά τη γνώμη σας σημειώθηκε αυτό το ιστορικό χαμηλό;

Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι είτε με την ψήφο τους είτε με την αποχή τους έστειλαν μηνύματα σε όλους, υποψήφιους δημάρχους και μη.  Λέει ο λαός μας «τα παράπονα σας…. στο Δήμαρχο». Τα είπαν λοιπόν όλα τα παράπονα, ακόμα και αυτά που ξέρουν ότι προκάλεσε η κυβέρνηση, όπως τις επιπτώσεις του μνημονίου και το μεταναστευτικό. Προσωπικά, και στο μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, κρατώ το μήνυμα. Ακόμη όμως και με χαμηλά ποσοστά ψήφων και υψηλή αποχή εκφράζεται η αντίθεση στην πολιτική του μνημονίου.

Θεωρείτε ότι κατά τη γνώμη σας ωφέλησε η μεγάλη κόντρα που είχατε με τον κ. Καμίνη;
Δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Καμίνη αλλά με αυτά που εκπροσωπεί. Την πολιτική του μνημονίου αλλά και τις ασάφειες που διατυπώνει. Εκείνο που ενδιαφέρει τις Αθηναίες και τους Αθηναίους είναι η ουσιαστική συζήτηση  για τα προβλήματα της πόλης. Και γι’ αυτά ο κ. Καμίνης έχει κρυφή ατζέντα.

Πως κρίνετε τη μεγάλη αποχή στο Δήμο Αθηναίων;

Σας είπα ήδη ότι η αποχή της πρώτης Κυριακής έστειλε μήνυμα σε όλους. Καλώ όλες και όλους την Κυριακή 14 του Νοέμβρη να μετατρέψουμε την αποχή σε ένα ενιαίο μέτωπο, και  να ξεπεράσουμε τα πλήγματα που έχουν επιφέρει οι πολιτικές της Κυβέρνησης και του μνημονίου στην πόλη μας. Η ψήφος, και όχι η αποχή, θα βάλει μία τελεία στην προσπάθεια νομιμοποίησης του μνημονίου.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καμίνη στο newsbeast.gr:

Σας προβληματίζει η αποχή; Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε σε όσους δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή ή σκέπτονται να μην ψηφίσουν την προσεχή Κυριακή;

Η αποχή πρέπει να προβληματίζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη. Ξέρετε τι έλεγε ο William Simon ότι «οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες, που δεν πάνε να ψηφίσουν». Η δύναμη είναι στην ψήφο και με την αποχή δεν αλλάζεις κάτι, μάλλον αφήνεις τους άλλους να τα αλλάζουν χωρίς την δική σου άποψη. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όσο απογοητευμένοι και αν είναι, όσο και αν νιώθουν αποκλεισμένοι, η κάλπη, η ψήφος είναι η μοναδική τους δύναμη.

Διαπιστώσατε εσείς και το επιτελείο σας η αποχή να λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στους νέους; Αν ναι, πού αποδίδετε το φαινόμενο και πώς σκέπτεστε να «καλέσετε» τους νέους στην κάλπη;

Συνήθως, για τα πάντα οι λίγο μεγαλύτεροι κατηγορούν  τη νεολαία, ακόμα και για την αποχή! Εγώ δεν πιστεύω, ότι όσοι απέχουν, δεν νοιάζονται για την πολιτική κατάσταση του δήμου ή της χώρας τους, απλά είναι απογοητευμένοι…Τους καλώ να έρθουν και να αλλάξουν την πόλη τους, να πάρουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους, γιατί αλλιώς, ίσως αναγκαστούν οι ίδιοι να αλλάξουν πόλη. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αφορούν το σπίτι μας, τη γειτονιά μας, το μέρος που παίζουν τα παιδιά μας΄, δεν πρέπει να τις αφήσουμε να πάνε χαμένες… Κάθε χαμένη ψήφος, δεν είναι μήνυμα, είναι πληγή στην καθημερινότητα μας.

Έχετε ήδη τη στήριξη μέρους της Αριστεράς, αλλά ένα άλλο κομμάτι της εξελίσσεται σε ρυθμιστή του β’ γύρου. Προσδοκάτε στη στήριξή του και για ποιο λόγο να επιλέξουν εσάς και όχι τον αντίπαλό σας οι ψηφοφόροι;

Προσδοκώ στην στήριξη της πλειοψηφίας των δημοτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας. Θέλουμε να αλλάξουμε την Αθήνα και θα το κάνουμε.Από εκεί και πέρα ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί να κρίνει και να επιλέξει, βάσει προγραμμάτων και φυσικά ιδεολογίας. Εμείς είμαστε εδώ, για να αποδείξουμε ότι μπορούμε και είμαστε  ικανοί για να κάνουμε το όνομα του συνδυασμού μας, πραγματικότητα…Γιατί όλοι, έχουν δικαίωμα στην πόλη.

Είστε ικανοποιημένος από την επίδοσή σας στον α’ γύρο και την πρώτη «απόπειρά» σας στην πολιτική;

Είμαι ικανοποιημένος από το ταξίδι και για το πόσα έμαθα από αυτούς τους μήνες. Για εμένα είναι επιτυχία το ότι ένα μεγάλο κομμάτι των δημοτών της Αθήνας, είδε στο πρόσωπο μου τον επόμενο δήμαρχο Αθηναίων, ότι με εμπιστεύτηκε και πίστεψε ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη και θα το κάνουμε.