Εξαγγελία της δεκάρας χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης την εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

«Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε 30% μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Αυτό είναι εμπαιγμός. Όπως ξέρετε αυτός ο φόρος είχε αυξηθεί το 2011 κατά 450%, δηλαδή ήταν 60 ευρώ στα 1.000 λίτρα και πήγε στα 330 ευρώ, ενώ τώρα μας γυρίζει τώρα στα 230 ευρώ, δηλαδή πάμε σε μια τιμή λιανικής από 1,28 ή 1,26 ευρώ που ήταν πάμε στο 1,18 ή 1,20 το λίτρο» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθεσε: «Δεν νομίζω πως θα μπορέσουν να ζεσταθούν οι φτωχοί Έλληνες από μία τέτοια πολλή οριακή μείωση. Δηλαδή έγινε τόσος ντόρος για μια εξαγγελία της δεκάρας; Εμείς σήμερα επανακαταθέτουμε την τροπολογία μας για να επανέλθει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, ώστε να υπάρχει μία ουσιαστική μείωση. Δηλαδή να πάει στο 0,90 ευρώ, όσο πουλιέται και στην Γερμανία.»

Σε ότι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και την μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου, ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε πως: «Το θέμα είναι πως ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος και πρέπει να καταργηθεί, γιατί επιβαρύνει υπέρμετρα τα μικρομεσαία νοικοκυριά και δεύτερον γιατί εντείνει την ύφεση και εμποδίζει την οικονομική ανάκαμψη».