«Έχει καταντήσει η έκθεση μια ευκαιρία για τους πολιτικούς να κάνουν τις εξαγγελίες τους, να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια στην καθιερωμένη επίσκεψη», τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της πόλης και υπογράμμισε πως η μίση Θεσσαλονίκη είναι αποκλεισμένη με τα μέτρα της Αστυνομίας για την Έκθεση, προσθέτοντας ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Επιπλέον, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε και στην κόντρα που έχει προκληθεί με την Εκκλησία σχετικά με την δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη. «Δεν είναι δογματικό θέμα, καθώς ο πρόσφατος νόμος δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας αποτεφρωτηρίων είτε σε δημοτικά κοιμητήρια, είτε εκτός. Είναι θέμα υγιεινής και τα νεκροταφεία έχουν γεμίσει» σημείωσε και υπογράμμισε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου σε δημοτικό οικόπεδο, εκτός κοιμητηρίου, στη βιομηχανική ζώνη.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να είναι έτοιμο το αποτεφρωτήριο, απάντησε ότι «στις αρχές του 2015 θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πότε θα αρχίσει να λειτουργεί το αποτεφρωτήριο».