Στο δριμύ κατηγορώ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εναντίον του πρωθυπουργού για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ανασφάλειας και κοινωνικής αναταραχής απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής. «Είχατε την ευκαιρία να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνετε πράξη τη δήθεν ενότητα. Αντίθετα, χρησιμοποιήσατε 17 φορές τη λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΩ, δεν θα το λέγαμε χαμηλούς τόνους αυτό» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Σας επιστρέφω το κατηγορώ γιατί εσείς ενσαρκώνετε την υποκρισία και τον φανατισμό».

«Δέχθηκα αμέσως να απαντήσω στην επίκαιρη ερώτησή σας, όχι μόνο για να καταδικάσω από το βήμα του κοινοβουλίου το συγκεκριμένο γεγονός (του ξυλοδαρμού του πολίτη στην πλατεία Ν. Σμύρνης) αλλά και να παρουσιάσω όσα έχει κάνει η κυβέρνηση και όσα επιχειρεί να κάνει για να περιορίσει περιστατικά αστυνομικής βίας. Μεσολάβησαν τα θλιβερά γεγονότα. Όλοι πιστεύω ανατριχιάσαμε με την απόπειρα δολοφονίας του αστυνομικού. Οι πολίτες σήμερα δεν αποζητούν ακόμα μία αδιέξοδη κοκορομαχία. Επιζητούν λύσεις».

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Αναφερθήκατε κε Τσίπρα στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Ποιος είναι ο δείκτης που το μετράει αυτό; Ένα μέτρο σύγκρισης και μόνο μπορεί να υπάρξει και αυτός είναι ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί η Ελλάδα έχει την 4η καλύτερη επίδοση. Και είναι απαράδεκτο σε μια στιγμή που η Ελλάδα θέλει να ανοίξει την οικονομία της, να έρχεστε να δυσφημείτε. Αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί. Γιατί πήραμε μέτρα και οι συμπολίτες μας τα τήρησαν σε μεγάλο βαθμό. Δεν έχετε καμία αίσθηση στοιχειώδους ευθύνης να δείτε τη μεγάλη εικόνα; Δεν αποτύχαμε ούτε στη διαχείριση της πανδημίας, ούτε στους εμβολιασμούς».

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: