Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, R. Al-Malki, είχε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός και υπογράμμισε την ανάγκη οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν άμεσα σε μια μόνιμη εκεχειρία και να επιστρέψουν στο τραπέζι των ειρηνευτικών συνομιλιών, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία και η ανθρωπιστική κρίση.

Ενημέρωσε, στη συνέχεια, τον κ. Al-Malki για την απόφαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ποσού ύψους 500.000 ευρώ, μέσω της UNRWA, για την ανακούφιση της κατάστασης στη Γάζα και επανέλαβε την πρόθεσή της Ελλάδας να φιλοξενήσει και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά.

Ο κ. Al-Malki ευχαρίστησε και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο η Ελλάδα να συνεχίσει να στηρίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία και τις επαφές που γίνονται στο Κάιρο με άμεσο στόχο την επανάληψη της κατάπαυσης του πυρός. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για την επιστολή που πριν λίγες ημέρες απηύθυνε ο κ. Al-Malki στους ευρωπαίους ομολόγους του και συνέπεσαν στην άποψη ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτήν.